Purkumateriaalin varastointialue Matinsaaressa

Matinsaari kylttiKunnalla on tänä vuonna ollut iso purku-urakka, jossa on useita isojakin purkukohteita kuten mm. Monitoimitalo.

Kohteista tuleva purkubetoni ja tiilimateriaali toimitetaan kunnan väliaikaiselle varastointialueelle Matinsaareen, jossa se syksyllä pulveroidaan ja murskataan vaatimusten mukaisiksi. Murskattuna ja puhdistettuna ainesta käytetään Matinsaaressa väylien kantavassa ja jakavassa kerroksessa MARA-asetuksessa annettujen määräysten mukaisesti.

Purkubetonin lajittelusta ja murskauksesta on tehty MARA-asetuksen mukainen ilmoitus ELY-keskukselle ja sitä täydennetään vielä syksyllä kun pulverointi on tehty.

Pulveroinnin ja murskauksen yhteydessä purkujätteestä erotellaan eristeet, teräs ja muu sinne kuulumaton aines pois käsin ja magneetin avulla. Muita aineita saa olla kuitenkin murskauksen jälkeen betonimurskeessa 1 paino-%.

Betonimurske saa sisältää enintään
- 1 paino-% vedessä kellumatonta ainesta (kuten puuta, kumia tai metallia),
- 10 cm3 /kg vettä kevyempiä materiaaleja (kuten muovia ja eristemateriaaleja) ja
- 30 paino-% tiili- ja kaakelijätettä

Ympäristösihteeri on tehnyt Matinsaaressa edellisen tarkastuksen Ely-keskuksen pyynnöstä 6.6.2022. Tuolloin löytyi jonkin verran irtostyroxia Tuhkasennokan tien ojasta, jotka hän samalla kertaa keräili talteen.

Väliaikaisvarastolla on käyty siivoamassa urakoitsijan toimesta viimeksi 15.6.2022 ja 17.6.2022 keräämässä styroxia, jottei tuuli levitä niitä luontoon. Tarvittaessa alueella käydään siivoamassa lisää.

Lisätietoja asiasta tarvittaessa antaa tekninen johtaja Aimo Korpi, p. 040 359 6050
s-posti: aimo.korpi [at] pyhajoki.fi