Pyhäjoen Pääsiäinen 2021 -tapahtuma

Keväällä 2020 Pyhäjoki innostui Nallejahdista. Joulu-tammikuussa nautittiin Pyhäjoen Joulutunnelmaa -tapahtumasta. Nyt on Pyhäjoen Pääsiäisen aika!

Pääsiäinen on kevään tärkeä juhla-aika erityisesti kristityille. Juhlan tärkeyttä alleviivaa sitä edeltävä paaston aika. Kristittyjen pääsiäistä edeltää kielialueesta riippuen myös Hiljainen, Suuri, Hyvä tai Pyhä Viikko monine Jeesuksen kärsimyshistoriasta nousevine teemapäivineen.

Samoihin aikoihin juutalaiset juhlivat Israelin lasten pääsyä pois Egyptin orjuudesta - ja muinaiset anglosaksit ja germaanit kevään jumalaa, jonka seurassa liikkui myös värillisiä munia muniva jänis.

Suomessa pääsiäisajan perinteisiin kuuluvat mm. virpominen, noidat, mämmin syöminen ja - tietyissä osissa maata, Pyhäjoki mukaan lukien -  pääsiäiskokkojen polttaminen. Pääsiäiskoristeluissamme näkyvät monien vanhojen perinteiden jäljet sekoittuneina.

Pyhäjoki pukeutuu pääsiäiseen palmusunnuntaina 28.3. kahden viikon ajaksi. Kymmenet vapaaehtoiset eri puolilla kuntaa ovat koristelleet lähiympäristöään juhlaa varten. Tietoomme tulleet katselukohteet löytyvät tästä listasta.

Listaa päivitetään sitä mukaa, kun saamme tietoja uusista kohteista. Jos siis haluat vielä mukaan koristelemaan, vinkkaa asiasta meillekin lähettämällä viestiä osoitteeseen tervetuloa [at] pyhajoki.fi tai numeroon 040 3596012.

Hyvää Pääsiäistä kaikille sitä viettäville!