Pyhäjoki majoittaa tilapäistä suojelua tarvitsevia ukrainalaisia

Pyhäjoen kunta on päättänyt ottaa vastaan sotaa paenneita ukrainalaisia tyhjillään oleviin vuokra-asuntoihin. Pyhäjoen kunta ja Raahen vastaanottokeskus ovat tehneet sopimuksen asiasta. Majoituspalvelujen kustannukset korvataan kunnalle ARA-vuokratason mukaisesti. Myös muista kuluista voi saada korvausta, esim. asiakkaille annettavasta tulkkauksesta.

Tällaisilla kuntamallisopimuksilla vastataan tilanteeseen, jossa suuri määrä Ukrainasta sotaa paenneita ihmisiä on asettunut asumaan vastaanottokeskusten sijaan kuntien tai yksityisten tahojen tarjoamaan majoitukseen eri puolille Suomea. Kuntamallin tavoitteena on mahdollistaa, että eri kuntiin jo asettuneet tilapäisen suojelun asiakkaat voivat halutessaan jatkaa asumistaan näissä kunnissa, eikä heidän tarvitse muuttaa palveluiden takia toiseen kuntaan, jossa on vastaanottokeskus. 

Lisätietoja asiasta antavat Raahen vastaanottokeskuksen johtaja Janne Salmivaara (janne.salmivaara [at] redcross.fi (janne.salmivaara[at]redcross.fi)p. 0406521004) sekä Pyhäjoen kunnassa toimistosihteeri Jaakko Simomaa (jaakko.simomaa [at] pyhajoki.fi (jaakko.simomaa[at]pyhajoki.fi)p. 0403596000).