Tukea perheille haastavissa tilanteissa (päivitetty 7.4.2020)

Erikoinen tilanne yhteiskunnassamme voi aiheutta epätietoisuutta ja ahdistuneisuutta niin lapsissa, nuorissa kuin aikuisissakin. Alle on koottu yhteystietoja, joiden kautta löydät luotettavaa tietoa ja tukea koronavirukseen liittyvissä kysymyksissä erityisesti perheille, lapsille ja nuorille.

Kysymyksiä, vastauksia ja tukea nykytilanteeseen liittyvässä epätietoisuudessa ja ahdistuksessa:

Pyhäjoen kunnan hyvinvointiyhdyshenkilö

Vapaa-aikaohjaaja tiina.peltola [at] pyhajoki.fi (Tiina Peltola) p. 040 359 6104

  • Kunnan hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen eli HyTe-työryhmän vetäjä
  • Edustaa Pyhäjoen kuntaa Raahen seudun lapsi- ja perhepalveluiden ydinryhmässä 
  • Edustaa Pyhäjoen kuntaa Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtoryhmässä, varajäsen kunnanjohtaja Matti Soronen

Pyhäjoen kunnan elintapayhdyshenkilöt

  • Vapaa-aikaohjaaja tiina.peltola [at] pyhajoki.fi (Tiina Peltola) p. 040 359 6104 ja liikuntaneuvoja marja.pisila [at] pyhajoki.fi (Marja Pisilä) p. 040 359 6107
  • Toimivat Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) ja Pohjois-Pohjanmaan liikunnan (PoPLi) kokoamassa elintapayhdyshenkilöverkostossa

Vapaa-aikatoimeen voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla liikuntapalvelujen ja nuorisotoimen asioissa p. 040 359 6104 / vapaa-aikaohjaaja tiina.peltola [at] pyhajoki.fi (Tiina Peltola) sekä p. 040 359 6107 / liikuntaneuvoja marja.pisila [at] pyhajoki.fi (Marja Pisilä).

Vapaa-aikaohjaaja päivystää myös nuorison ja perheiden tukena, mikäli haluat viestitellä tai puhua.
Voit laittaa WhatsApp-viestiä numeroon 040 359 6104 ja Discordissa pyhisnuokkari#1325

Kulttuuri- ja vapaa-aikatoimi on toistaiseksi sulkenut kaikki palvelupisteet ja asiakastoiminnot sekä perunut kaikki yleisötapahtumat hillitäkseen koronaviruksen leviämistä tarpeettomilla kontakteilla ja pitääkseen tilat puhtaina, kunnes toiminta voi jatkua normaalina. Toivomme myös yhteistyökumppaneidemme siirtävän tapahtumien järjestämisen myöhemmäksi epidemian laannuttua.

Kuntosalin kausikorttimaksut eivät mene hukkaan, sillä jatkamme kulkupolettien käyttöaikaa toiminnan jälleen jatkuessa. Siihen asti kannustamme terveitä asukkaita nauttimaan ulkoilmasta ja viihtyvän netin kotikuntoiluvideoiden parissa. Sairaana täytyy muistaa levätä ja antaa elimistön taistella rauhassa taudinaiheuttajia vastaan.

Toivomme kaikille terveyttä ja hyvää vointia!

Pyhäjoen kunta tiedottaa myös koronaviruksesta omilla kotisivuillaan.