Olet tässä

Kasvomaskien jakaminen vähävaraisille kuntalaisille alkaa torstaina 27.8.

THL:n suosituksen mukaisesti Pyhäjoen kunta aloittaa maksuttomien kasvomaskien jakamisen vähävaraisille kuntalaisille torstaina 27.8. alkaen. Maskien tavoitteena on suojata kanssaihmisiä koronavirukselle altistumiselta.

Jakamisen periaatteet
Kunta jakaa sekä kertakäyttöisiä että pestäviä kangasmaskeja. Asiakas valitsee hakutilanteessa itse, kumpia hän tulee käyttämään. Molempia ei ole mahdollista saada. Maskeihin ovat oikeutetut yli 15-vuotiaat vähävaraiset kuntalaiset. Maskin tarvitsija arvio itse oikeutensa maksuttomiin maskeihin. Alaikäisten (15-17-vuotiaat) maskit luovutetaan vain huoltajalle.
Kankaisia, pestäviä maskeja luovutetaan 3 kpl/asiakas. Kertakäyttöisiä maskeja luovutetaan 20 kpl/asiakas. Maskien noutamisen yhteydessä jaetaan myös niiden käyttöohjeet.

Pyhäjoen kirjasto toimii maskien jakelupaikkana
Kasvomaskien jakelupaikkana toimii torstaista 27.8. lähtien Pyhäjoen kirjasto. Jakelu tapahtuu kirjaston aukioloaikoina.

Tilanteet, joissa kasvomaskia suositellaan käytettävän
THL suosittaa maskin käyttöä seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:
• Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voi välttää.
• Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
• Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
Kasvomaskia on hyvä pitää myös muissa sellaisissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

18.8.2020
Pyhäjoen kunta

Liitetiedostot