Olet tässä

Luotsi- ja kaveritoiminta

Luotsi on pyhäjokinen asiantuntija, joka voi opastaa paikkakunnalle muuttanutta tämän tutustuessa uuteen kotikuntaansa. Luotsina voi toimia myös yhdistys osana omaa normaalia toimintaansa.

Tarvittaessa luotsi voi organisoida myös pieniä koulutuksia tai opintoretkiä omalta erityisosaamisen alueeltaan. Luotsi voi toimia myös kaveritoimijoiden tukena.

Esimerkki luotsitoiminnasta: Maaseudun sivistysliiton ympäristöluotsitoiminta

Kaveri on vapaahtoinen henkilö, joka on valmis antamaan hetken aikaansa kuntaan muuttaneelle tämän etsiessä itselleen vapaa-ajantoimintamahdollisuuksia. Palvelua voi hyödyntää myös paikkakuntalainen, joka haluaa tutustua itselleen uuteen harrastukseen.

Kaverilla on aina jokin tietty asia, jonka perusteella hän toimii kaverina. Kaveri voi siis olla vaikkapa marjastus-, kalastus-, jääkiekko-, lenkkeily-, maastopyöräily-, teatteri-, elokuva-, kuoro-, käsityö-, leivonta-, puutyö-, melonta-, uinti-, musiikki-, tanssi-, eräily- tai vaikka lautapelikaveri.

Kaveritoiminnan tarkoituksena on auttaa samoista asioista kiinnostuneita kunnan asukkaita löytämään tiensä yhteisten harrastusten pariin. Kaveritoiminnassa sovitaan 1-3 kaveritapaamiskerrasta yhtä uutta kaveria kohti.

Kaveritoimintaan toivotaan löytyvän monen ikäisiä ihmisiä. Liki jokainen voi toimia kaverina jossakin asiassa, joten jos tällainen toimintamuoto kiinnostaa sinua, ota yhteyttä (tervetuloa [at] pyhajoki.fi)!