Hyppää pääsisältöön

Pyhäjoen kouluilla ilkivaltaa ja katolle kiipeilyä – toiminnan on loputtava välittömästi! 

STOP

Saaren koululla ja lukiolla on kesän aikana tehty ilkivaltaa, joiden tekijät ovat tallentuneet valvontakamera-aineistoon. Ilkivallasta on vireillä rikosilmoitukset. Koska tekijät ovat alaikäisiä, ovat vanhemmat vastuussa lastensa teoista ja vahingonkorvausvelvollisia. Myös lastensuojeluviranomaisiin ollaan tarpeen mukaan yhteydessä.   

Koulujen katoille on kiipeilty, kattoluukkuja on murrettu, jolloin vesi on päässyt rakenteisiin, sekä pihan tekonurmea on rikottu mopolla ajamalla.  

Nuoret ovat vaarantaneet myös oman turvallisuutensa ilkivaltatekojen yhteydessä. Ilkivalta on rikollista toimintaa, johon kaikki voivat puuttua. Vanhemmilla on tässä tapauksessa suurin vastuu ja siksi kodeissa asia on hyvä ottaa keskustelun aiheeksi ja selvitettävä onko oma nuori ollut mukana tihutöissä ja miten vahingot korvataan. 

Ilkivalta ja omaa turvallisuutta vaarantava toiminta on loputtava.   

Nuorten, jotka ovat olleet osallisina ilkivaltaan koulun alueella, toivotaan ottavan yhteys koulun rehtoriin Jarmo Ketoseen tai sivistysjohtaja Elina Vehkalaan asioiden selvittämiseksi mahdollisimman pian. 

Kuntalaiset ovat olleet nuorten toiminnasta huolissaan ja ilmoittaneet kuntaan havainnoistaan- tämä on hyvä asia- koko kylä kasvattaa periaate toimii Pyhäjoella. 

 

Pyhäjoen kunta 
sivistysjohtaja Elina Vehkala puh. 040 359 6101 
Saaren koulun rehtori Jarmo Ketonen puh. 040 359 6111