Hyppää pääsisältöön

Pyhäjoen kunta tukee monipuolisesti nuorten kesätyöllistymistä

Pyhäjoen kunta tukee tänä vuonna 15–18-vuotiaiden nuorten kesätyöllistymistä, nuorisovaltuuston ja talousarvion ehdotuksen mukaisesti. Kunnan päätös tarkoittaa, että jokainen vuosina 2006–2009 syntynyt nuori on oikeutettu kesätyöpaikkaan, ja siihen on budjetissa varattu yli 27 000 euroa. Pyhäjoen tavoitteena on olla hyvä kotikunta kaikille kuntalaisille.

Nuorten työllistymistä tuetaan kolmella eri tavalla: kesätyösetelein, työpaikkana kunnassa ja kesätyöyrityksinä, joita nuoret voivat perustaa.

Kunta tarjoaa tuen piiriin kuuluville nuorille 300 euron arvoisen kesätyösetelin, jota käyttäen nuori voi hankkia työpaikkansa yrityksistä, yhteisöistä tai kotitalouksista. Nuoren työllistämiseksi tarvitaan y-tunnus, ja kotitaloudet ilmoittavat henkilötunnuksen. Perheenjäsen tai isovanhemmat eivät kuitenkaan voi työllistää nuorta kesätyösetelillä. Muita ehtoja ovat: Työsuhteen tulee kestää vähintään 2 viikkoa ja 60 tuntia kesä–elokuun välisenä aikana. Työnantajan tulee maksaa alansa työehtosopimuksen mukaista palkkaa sivukuluineen. Ehtojen täyttyessä kunta maksaa työnantajalle kesäsetelituen. Kesätyöseteleitä saa Saaren koululta koulusihteeriltä 2.4. alkaen.

Kunta tarjoaa kahden viikon mittaisen kesätyöpaikan kunnan tehtäviin. Työpaikat ja hakuohjeet julkaistaan kunnan ja Kuntarekry    -sivuilla sekä Kuulumiset-lehdessä. 

Nuori voi perustaa kesäkaudella toimivan kesäyrityksen, jolle myönnetään 300 euron arvoinen kesätyöseteli. Oppilaitos tai 4H-yritys toimii kesäyrityksen emoyhtiönä. Tukea myönnetään, vaikka kesäyritys toimisi pidempään kuin kesäkuukaudet. Tukisumma maksetaan kahdessa erässä: ensimmäinen 50 %, kun henkilö on osallistunut erikseen järjestettävään yrittäjyyskoulutukseen ja esittänyt hyväksyttävän liiketoimintasuunnitelman. Loput tuesta maksetaan, kun yritystoiminnasta on syntynyt liikevaihtoa ja siitä on tehty raportti. Pyhäjoen 4H järjestää nuorille yrittäjyyskurssin maaliskuun lopulla.

Kalenterivuoden aikana voi hakea tukea vain yhteen kesätyömuotoon. 

Pyhäjoen kunnanhallitus päätti nuorten kesätyöllistymisen tuesta kokouksessaan 15. tammikuuta. Samat tukimuodot, jotka nyt on päätetty, olivat käytössä työllistymisen tukeen myös kesällä 2023.

Lisätietoja: 

Anne Röning
koulusihteeri
040 359 6110
anne.roning [at] pyhajoki.fi (anne[dot]roning[at]pyhajoki[dot]fi)

Linkki kesätyöpaikkoihin Kuntarekry-sivulla: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/kesatyot-579562/