Olet tässä

Yppäri

Yppärin kylä sijaitsee Pohjanlahden rannalla, 10 km Kirkonkylältä Kalajoen suuntaan. Valtatie 8 ja Yppärinjoki halkovat kylän.

Yppärissä sijaitsee vuonna 2015 valmistunut 0-6-luokkien kyläkoulu sekä Vekkulan perhepäiväkoti. Neste-huoltamolla toimii kyläkauppa, posti ja matkahuolto. Elävisluodon kalasatama ja Vanha kalasatama ovat veneilijöiden ja kalastajien tukikohtia. Kylällä oli 31.12.2019 asukkaita 618.

Oskari Jauhiaisen toteuttama Liekki-patsas on Vanhan Maantien varressa. Yppäristä löytyy myös Yppärijoki-varressa oleva Tekevän mylly ja rukoushuone.

Kesäisin Yppärissä tanssitaan Merimajalla ja sitä voi vuokrata esim. perhejuhliin. Merimajan takana oleva hiekkainen, epävirallinen uimaranta on turvallinen myös lasten uimapaikkana.
Harmissa merenrannalla sijaitsevaa Veteraanimajaa käytetään kesäaikaan myös perhejuhliin ja esim. leiritoimintaan. Hiekkaiseen uimarantaan johtaa pitkospuut ja majalla voi lämmittää puusaunan. Lintutornista avautuu upeat maisemat.
Lähellä kyläkeskusta on kylämaja, josta huolehtii kyläyhdistys. Kylämajassa on hyvä käydä esim. perheen kanssa retkeilemässä ja paistamassa makkarat.

Aktiivinen Yppärin kyläyhdistys järjestää vuosittain useita tapahtumia. Kyläyhdistyksen sihteeri on Anne Vuoti, puhelin 050 3824139.

Kuva merenrannasta.

Yppärin Merimajan varaukset:

Yppärin Urheilijat
- Merimajan esittely
- Anne Kivimäki 
  p. 040 610 4451  
  merimaja.yppu [at] gmail.com 

Veteraanimaja
Harmintie 227
varaukset:

Pyhäjoen kunnantalo
Puhelin 040 3596 000
info [at] pyhajoki.fi

Linkkejä

Metsästysseura Yppärin Erämiehet