Olet tässä

Apua yrityksille koronaviruksen aiheuttamiin haasteisiin

Koronavirus koettelee kovasti yritystoimintaa. Alla olevien tietojen avulla saat apua ja neuvoja yrityksesi vaikeuksissa.

 

Talousapu -neuvontapuhelin +358 295024880 arkisin klo  9 - 16

Neuvontapuhelin neuvoo ja auttaa maksu- ja talousvaikeuksissa olevia yrittäjiä. Neuvojat ovat yrityksen talouden- ja tervehdyttämisen asiantuntijoita. Palvelu on luottamuksellista, ja sen saa normaalin puhelun hinnalla. Talousapuun kannattaa olla yhteydessä, kun yritykselle on kertynyt maksamattomia laskuja, yritys ei enää pysty maksamaan lainoja ja niiden korkoja tai yrittäjä ei tiedä mitä tehdä töiden tai myynnin vähennyttyä. Palvelusta vastaavat Ely-keskukset.

 

Finnvera tukee asiakkaitaan koronaviruksen aiheuttamissa maksuvaikeuksissa

Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Jos Finnvera on taannut pankkilainasi, Finnvera myöntää pankille luvan antaa lyhennysvapaata takaamiinsa lainoihin. Finnvera suosittelee asiakkaitaan toimimaan seuraavasti:

  1. Ota yhteys omaan pankkiisi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
  2. Finnvera ja pankit joustavat maksujärjestelyissä, ja niistä kannattaa sopia oman pankin kanssa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
  3. Finnvera mahdollistaa pankin myöntämän käyttöpääoman takauksella.

Jos sinulla on lainaa suoraan Finnverasta, voit hakea kuuden kuukauden lyhennysvapaata suoraan sähköisellä hakemuksella Finnveran internetsivujen kautta.

https://www.finnvera.fi/kasvu/ajankohtaista-yrityksille/ajankohtaista-yrityksille

 

Business Finland

Business Finland tarjoaa Suomessa toimiville PK- ja midcap -yrityksille liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteissa. Rahoitushaku aukeaa 19.3.2020.

https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/koronavirus/

 

Suomen Yrittäjien infosivusto

Suomen Yrittäjien sivustolta löydät kattavasti tietoa koronavirukseen liittyvistä ajankohtaisista asioista sekä apua ja tukea mm. seuraaviin tilanteisiin: Ohjeita työnantajille ja yksiyrittäjille, neuvoja talous- ja korvausasioissa sekä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle

 

Facebookin tukiryhmä pienyrittäjille

https://www.facebook.com/groups/ostapienelta/