Olet tässä

Kielituki ja kielten opiskelu

Kielituki

Kielitaitoinen henkilö voi ilmoittautua Tervetuloa Pyhäjoelle! hankkeen kautta kielituki-vapaaehtoiseksi. Kielitukena toimiva osaa suomen lisäksi yhtä tai useampaa muuta kieltä. Häntä voidaan pyytää avuksi esimerkiksi tapahtumiin tai harrastustoiminnan esittelytilanteisiin. Näin varmistetaan, että tärkeät asiat tulevat puolin ja toisin varmasti ymmärretyksi. Kielitukena toimiva ihminen saa omalle kielitaidolleen harjoitusta ja hyvää mieltä siitä, että voi olla avuksi. Samalla tutustuu myös uusiin ihmisiin.

Mikäli kielitukena toimiminen tai kielituen saaminen kiinnostavat sinua, ota toki yhteyttä - tai ilmoittaudu kielitukivapaaehtoiseksi oheisella lomakkeella!

Kielten opiskelu

Pyhäjoelle on muuttamassa ihmisiä myös Suomen ulkopuolelta. He osaavat monia kieliä, joita jo Pyhäjoella asuvat voivat haluta oppia lisää. Toisaalta Suomeen muuttava haluaa oppia suomen kieltä. Virallisempien kielikurssien lisäksi kaivataan aina mahdollisuuksia päästä käyttämään kieltä myös muualla. On myös erityissanastoa, jota ei kielikursseilta löyty.

Tätä varten Tervetuloa Pyhäjoelle! -hanke kehittää ja käynnistää Tandem-kieliopiskelumahdollisuuksia. Tandem-opiskelussa kaksi kielenoppijaa oppivat yhtä tai useampaa kieltä toisiltaan. Opiskelu on ilmaista ja sen voi aloittaa milloin tahansa, kunhan yhteinen aikataulu vain löytyy.

Hanke antaa pienen työpajatyyppisen alkuinfon uusille tandem-opiskelijoille ja auttaa kielenoppijoita sopimaan yhteisistä tavoitteista ja pelisäännöistä. Hanke voi tarvittaessa mahdollistaa myös tiloja opiskelutapaamisia varten.

Lisäksi hanke kartoittaa tarvetta intensiivisemmille kielikursseille tai kielikahvilatoiminnalle.

Mikäli kielten opiskelu kiinnostaa sinua, ota yhteyttä - tai ilmoittaudu Tandem-opiskelijaksi oheisella ilmoittautumislomakkeella!

Tervetuloa aktivoimaan kielitaitojasi!

PS. Kieliä voi opiskella myös ilmaiseksi verkossa.

Muita kieliä suomesta käsin esimerkiksi Ylen kurssimateriaalien avulla: https://yle.fi/aihe/oppiminen/kielet

Ylen uusi Kielikoulu -sovellus helpottaa myös suomen opiskelua!

Suomea internetissä, myös eri kielistä käsin: https://www.infofinland.fi/fi/elama-suomessa/suomen-ja-ruotsin-kieli/suomen-kielta-internetissa

Yhteystiedot

Hanketyöntekijöiden yhteinen sähköposti: tervetuloa [at] pyhajoki.fi

Projektipäällikkö
Katinka Käyhkö

katinka.kayhko(a)pyhajoki.fi
040 3596012

Projektikoordinaattori
Tanja Ryymin

tanja.ryymin(a)pyhajoki.fi
040 3596198


Käyntiosoite: Kuntatie 1, 86100 Pyhäjoki (1 krs)

Hankkeen Facebook-sivu: @TervetuloaPyhajoelle

Hanke Twitterissä: @pyhajoelle

Ilmoittautumislomake hankkeen vapaaehtoistoimintaan

Uutiskirjeen tilauslomake

Uutiskirjeiden arkisto