Olet tässä

Rokotukset

Tiedote 16.4.2021

Rokotekattavuus kasvaa, kunhan aikoja varataan aktiivisesti

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä antaa sekä Raahessa että muissa alueen kunnissa koronarokotteita viikoittain. Rokotteiden saatavuus on parantunut alueella, joten rokotusaikoja on tarjolla yleisesti enemmän kuin joukkorokotusten alkuviikoilla.

Myös Pyhäjoella kannattaa olla nyt aktiivinen ja varata rokoteaikaa omalla vuorolla. Parhaillaan alueella rokotetaan 65 vuotta tänä vuonna täyttäviä ja tätä vanhempia kansalaisia sekä alle 70-vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia kansalaisia.

Mainittuihin ryhmiin kuuluvien kannattaa tarttua puhelimeen ja varata rokotusaika Pyhäjoen lääkärinvastaanotolta. Vastaanoton numero on 08 849 4560 ja se palvelee arkisin kello 10-15.

Koronaepidemia on alueellamme aktivoitunut ja se vaatii meiltä jokaiselta entistä tarkempaa maskien käyttöä, turvavälien huomioimista, hyvää käsihygieniaa sekä mahdollisuuksien mukaan sosiaalisten kontaktien välttämistä.

Myös Astra Zeneca -rokote on todettu turvalliseksi ja tehokkaaksi yli 65-vuotiaille. Tietoa rokoteturvallisuudesta ja tehosta tulee koko ajan.

Yleistä rokottamistietoa alueelta löytyy osoitteesta ras.fi/koronarokotukset