Olet tässä

Luotsi- ja harrastuskaveritoiminta

Luotsi

on pyhäjokinen asiantuntija, joka voi opastaa paikkakunnalle muuttanutta tämän tutustuessa uuteen kotikuntaansa. Luotsina voi toimia myös yhdistys osana omaa normaalia toimintaansa.

Tarvittaessa luotsi voi organisoida myös pieniä koulutuksia tai opintoretkiä oman erityisosaamisensa pohjalta. Luotsi voi toimia myös harrastuskaveritoimijoiden tukena.

Esimerkki luotsitoiminnasta: Maaseudun sivistysliiton ympäristöluotsitoiminta

Harrastuskaveri

on vapaahtoinen henkilö, joka on valmis antamaan hetken aikaansa kuntaan muuttaneelle tämän etsiessä itselleen vapaa-ajantoimintamahdollisuuksia. Palvelua voi hyödyntää myös paikkakuntalainen, joka haluaa tutustua itselleen uuteen harrastukseen.

Harrastuskaverilla on aina jokin tietty asia, jonka perusteella hän toimii kaverina. Harrastuskaveri voi siis olla vaikkapa marjastus-, kalastus-, jääkiekko-, lenkkeily-, maastopyöräily-, teatteri-, elokuva-, kuoro-, käsityö-, leivonta-, puutyö-, melonta-, uinti-, musiikki-, tanssi-, eräily- tai vaikka lautapelikaveri.

Kaveritoiminnan tarkoituksena on auttaa samoista asioista kiinnostuneita kunnan asukkaita löytämään tiensä yhteisten harrastusten pariin. Kaveritoiminnassa sovitaan 1-3 kaveritapaamiskerrasta yhtä uutta harrastuskaveria kohti.

Harrastuskaveritoimintaan toivotaan löytyvän monen ikäisiä ihmisiä. Liki jokainen voi toimia kaverina jossakin asiassa, joten jos tällainen toimintamuoto kiinnostaa sinua, ota yhteyttä - tai ilmoittaudu vapaaehtoiseksi luotsi- ja harrastuskaveritoimintaan oheisella lomakkeella!

Yhteystiedot

Hanketyöntekijöiden yhteinen sähköposti: tervetuloa [at] pyhajoki.fi

Projektipäällikkö
Katinka Käyhkö

katinka.kayhko(a)pyhajoki.fi
040 3596012

Projektikoordinaattori
Tanja Ryymin

tanja.ryymin(a)pyhajoki.fi
040 3596198


Käyntiosoite: Kuntatie 1, 86100 Pyhäjoki (1 krs)

Hankkeen Facebook-sivu: @TervetuloaPyhajoelle

Hanke Twitterissä: @pyhajoelle

Ilmoittautumislomake hankkeen vapaaehtoistoimintaan

Uutiskirjeen tilauslomake

Uutiskirjeiden arkisto