Olet tässä

Tervetuloa Pyhäjoelle! -hanke

Tervetuloa Pyhäjoelle!

Tämä työllisyyden ja osaamisen edistämiseen sekä sosiaaliseen osallisuuteen liittyvä kehittämishanke on saanut rahoituksen vuosille 2019-2022 Euroopan Sosiaalirahastolta (ESR). Rahoittavana viranomaisena toimii Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Pyhäjoella tulee työskentelemään lähivuosina tuhansia ihmisiä. Työntekijöitä tulee myös ulkomailta, noin 30 eri maasta. Osa työntekijöistä muuttaa paikkakunnalle perheineen ja osa heistä jää pysyviksi asukkaiksi ja työtekijöiksi. Haasteena tulee olemaan paikkakunnalle muuttaneita perheitä koskettava puolisotyöttömyys sekä perheiden integroituminen osaksi paikallista yhteisöä.

Hankkeen toimenpiteillä edistetään osallisuutta ja vuorovaikutusta paikkakunnalle ja maahan muuttavien, kolmannen sektorin ja kantaväestön välillä. Hankkeessa tehdään laajaa yhteistyötä kunnassa toimivien yhteisöjen, järjestöjen ja yritysten kanssa. Heidän kanssaan rakennetaan uudenlainen, hyvään kotoutumiseen ja työllistettävyysvalmiuteen tähtäävä kumppanuusverkosto, sekä luodaan ja käynnistetään tandem-kieliopiskelun sekä paikallisluotsi- ja kaveritoiminnan palvelut.

Käytännössä hanke toteuttaa tapahtumia, koulutuksia ja opintoretkiä, tarjoaa henkilökohtaista ja ryhmäohjausta sekä kehittää yhteisiä toimintatapoja ja käytäntöjä kaksisuuntaisen kotoutumisen ja hyvien väestösuhteiden edistämiseksi. Hankkeella on kaksi työntekijää.

Yhteystiedot

Hanketyöntekijöiden yhteinen sähköposti: tervetuloa [at] pyhajoki.fi

Projektipäällikkö
Katinka Käyhkö

katinka.kayhko(a)pyhajoki.fi
040 3596012

Projektikoordinaattori
Tanja Ryymin

tanja.ryymin(a)pyhajoki.fi
040 3596198


Käyntiosoite: Kuntatie 1, 86100 Pyhäjoki (1 krs)

Hankkeen Facebook-sivu: @TervetuloaPyhajoelle

Hanke Twitterissä: @pyhajoelle

 

Uutiskirjeen tilauslomake

Uutiskirjeiden arkisto